Fysieke banenmarkt slaat brug tussen werkgevers en werkzoekenden en versterkt de regionale samenwerking

Na een afwezigheid van twee jaar heeft op donderdag 28 oktober de Markt voor Werken en Leren weer fysiek plaatsgevonden, ditmaal in het Zaantheater in Zaandam. Het Werkgeversservicepunt (WSP) Zaanstreek-Waterland organiseert op regelmatige basis banenmarkten in de regio, maar moest het afgelopen jaar in verband met de coronamaatregelen uitwijken naar online bijeenkomsten om werkgevers met werkzoekenden in contact te kunnen brengen.

Wethouders verrichten opening

Zaanse wethouder Natasja Groothuismink opende ‘s ochtends de Markt voor Werken en Leren en benoemde het belang van fysieke bijeenkomsten. Groothuismink: “Het is voor zowel werkzoekenden als werkgevers prettig om elkaar eindelijk weer direct in de ogen te kunnen kijken”. Wethouder Mario Hegger uit Purmerend opende het middagprogramma van de banenmarkt en roemde de goede samenwerking binnen de regio. Hegger: “Dat ik hier als wethouder uit Purmerend een evenement in Zaanstad mag openen is een eer en toont aan dat we als regio steeds méér aan het samenwerken zijn. Het WSP en deze banenmarkt spelen daar een belangrijke rol in”.

Goedbezochte en geslaagde dag

De organisatie van de Markt voor Werken en Leren kijkt terug op een goedbezochte en geslaagde dag. Tientallen werkgevers en honderden werkzoekenden zijn met elkaar in gesprek gegaan en de eerste matches zijn al gemaakt. Maar het ‘echte werk’ moet volgens WSP coördinator Janine Schaap nog beginnen. Schaap: “De komende weken staan in het teken van vervolgafspraken maken, gesprekken voeren en selectieprocedures doorlopen, een hectische tijd voor zowel de werkgevers als de werkzoekenden. Het WSP gaat hen hierin ondersteunen daar waar nodig en kijkt naar vervangend werk indien iemand wordt afgewezen. We willen de positieve energie op deze banenmarkt vasthouden en zoveel mogelijk mensen helpen aan duurzaam werk en de werkgevers aan goed personeel”.

Meer informatie
info@wspzw.nl
085 400 7475

Werkgevers
Hieronder zie je in alfabetische volgorde de complete lijst met werkgevers die aanwezig waren op de Markt voor Werken en Leren. Klik op de bedrijfsnaam voor meer informatie:

AB Vakwerk
Additude BV
Agros
Ampliar uitzendbureau
ANWB Rijopleiding Amsterdam/Hoekstra
Bouwmensen
CAD & Company
Compass Group
CSU BU Midden
Custom-recruitment
Defensie
Detamo Flex Force
DITIS HR Dienstverlening/Total
Elis
Evean
Flanderijn B.V.
FNV
G4S
Ground Research
Herenbos
Home Instead Zaanstreek-Waterland
Horeca Vakcollege B.V.
HSB Bouw B.V.
HVC
Justitieel Complex Zaanstad
K_Dekker b.v.
Kemachara Transport
Kruidvat
Kwantum
Leviaan
Luba Procestechniek
McDonald’s
MPSS B.V.
Multicraft Uitzendbureau
Munckhof Taxi Zaandam
Noot personenvervoer
Odion
Olympia
Onze Joost
PDZ Uitzendbureau
Pittig
Politie
Profithouse
Randstad Participatie
Robidus
Seijsener Rekreatietechniek BV
Shadow Security B.V.
Simetri
Skycademy / ZKS
Sportify Kids
Stichting Startersloket
Stichting Wonen en Zorg Purmerend
Taxiwerq BV
Teamwerk
TechGrounds
Technologie Coalitie
Tetrix Techniek opleidingen
Toolstation
Tzorg
vd Valk Oostzaan
Vermaatgroep
WorkForce